Еднодневна екскурзия

Пътуване със самолет или автобус до Истанбул (избор на клиента). Включен обяд и вечеря.

bursa2 Бурса е първата столица на Отоманската империя. Осман Бей се смята за основател на империята, като думата Отоман произлиза от неговото име. Той се смята и за основател на Бурса. Той е превзел градчето край Бурса през 1299 и това е също годината на основаване на Османската империя, която е просъществувала цели шест века. Бурса се намира на северозапад от Анадолския полуостров и югоизточно от Мраморно море (на около 135 км. разстояние). Най-важният връх в провинцията е Улудаг (легендарната планина Олимп), която е ски курорт и национален парк.

Вbursa3ръх Улудаг (Мисиос Олимпос): висок е 2543 м, на 36 км от Бурса. Това е едно най-предпочитаните места от зимните спортни центрове. Посещава се от скиори, наслаждаващи се на богата флора и фауна в създадения на това място природен парк. През лятото тук се организират множество лагери за къмпингуващите. Улудаг е бил известен като Олимпус Мисиос през древността и хората за вярвали, че от върха митологичните богове са наблюдавали битката при Троя.Улуками (Главната джамия на Бурса): Построена е между 1396 и 1400 от султан Баязид, изцяло направена от издълбан камък, с много плътни и високи стени. Тя е най-голямата  (318 квадратни метра) от всички турски джамии с богато и просторно място.bursaЗелената джамия: Построена през 1420 г, тя се нарича Зелената джамия поради зелените тюркоазени керемиди, използвани за украшения. Това е била една от най-важните сгради в Бурса по време на Османската империя. Джамията е по-известна с украшенията си, отколкото с архитектурата си.

Зелената гробница (Център): Структурата на Зелената гробница, която е символ на Бурса, е един от най-важните образци на Османската архитектура. Има октагонална структура, по която може да се качите по мраморни стъпала.

Връщане със самолет или автобус до България. Имате възможност за комбиниране на тази екскурзия с друга в Турция.