Халонг заливМаршрут : Виетнам – Камбоджа – Тайланд

Продължителност : 22 дена 21 нощи

Подробен маршрут

Виетнам : Ханой – Халонг – Хюе – Хойан – Ня Чанг – Сайгон – Кан Тхо – Чау Док

Камбоджа : Пном Пен – Сием Реап

Тайланд : Бангкок – Пукет

 

I – ПРОГРАМА ВЪВ ВИЕТНАМ

Ден 1 – Пристигане в Ханой

Пристигане в Ханой. Посрещане на летище Ной Бай и трансфер до хотел.

 

Ден 2 – Ханой

Храмът на литературата в ХанойСлед закуска посещение на Мавзолея на Хошимин и резиденцията му, къщата на дървени кокили в стила на етнически малцинства, Пагодата от един стълб, Националният музей на изящните изкуства, и Храма на литературата. След обяд трансфер до затвора Хоа Ло (известен като Хилтън Ханой по време на Виетнамската война). След това разходка с рикша до стария квартал. Вечерта може да се насладите на водно куклено шоу. Нощувка в Ханой.

 

Ден 3 – Ханой – Халонг

 

След закуска тръгваме от Ханой на път за залива Халонг като ще се спрем по пътя при пагодата Бут Тхап в провинция Тхуан Тханх, известна с четириетажната си каменна ступа и с това, че е първият будистки център във Виетнам. Пагодата, построена през XIII век и реконструирана през 1647 оhalong-bay-tourboats_11379_600x450т будисткия монах Чуйет Чуйет, е комплекс от десет сгради върху площ от 100 кв. метра, в който се помещават древни статуи и артефакти. Насладете се на пътешествието през изобилните фермерски земи на делтата на Червената река и пейзажа на оризови полета, водни биволи и всекидневния живот на селата във Виетнам.
Пристигане в Халонг и настаняване нa Бай Тхо традиционен круиз. Докато плавате ще може да опитате изключителната свежа морска храна на региона. Посещение на известната и открита наскоро пещера Сърпрайз с нейните прекрасни гледки. На следващия остров ще видите „прозяващата се уста” на пещерата Бо Нау. Алтернативно пътуване до пещерата Дау Го и наблизо може да видите известните сталагмити и сталактити на пещерата Тхиен Кунг. Насладете се на плуване в изумрудените води на залива Халонг на всяка точка, която искате да посетите. Гледайте залеза на слънцето докато се наслаждавате на вкусна вечеря. Нощувка на круиза.

 

Ден 4 – Халонг-Ханой (B/ L)

Залива Ха ЛонгЗакуска на кораба след упражнение по Тайдзи от професионален учител. Тази сутрин ще се насладим на 4 часов круиз, за да разгледаме залива Халонг (повечето от островите са необитаеми и недокоснати от човек). Древните хора са смятали, че залива Халонг е образуван от спускането на огромен дракон в морето, тъй като големите скали много приличат на очертанията на гърба на дракон. Друга легенда разказва, че огромните варовикови скали всъщност са дракони, защитаващи Виетнам от вражески завоеватели. Факт е, че залива е бил формиран в резултат на милиони години ерозия на варовикови скали. После след края на ледниковия период морските нива се покачили след топенето на ледниците, наводнявайки целия район и превръщайки хълмове в островите, които виждаме днес. Обядът ще е на борда. След обяд връщане в Ханой. Свободно време за пазаруване. Време за релакс в хотела и вечеря. Нощен влак до Хюе. (SE1 : 19ч00 – 07ч57 / 13,5 часа пътуване). Нощувка във влака.

 

Ден 5 –  Влак от Ханой до Хюе

Хюе във ВиетнамПристигане на сутринта около 8 часа. След пристигане посещение на бившата Имперска цитадела. Следобед посещение на мавзолея Кхай Динх и Ту Дук. Вечерта имате шанса да се насладите на кралска вечеря след пътуване с лодка съпроводена с традиционната музика на хората около река Хуонг. Нощувка в Хюе.

 

Ден 6 – Хюе – Хойан

Пътуване с кораб и посещение на пагодата Тхиен Му и мавзолея Минх Манг. Отиване до Дананг минавайки през рибарското селище Ланг Ко и тунела Хай Ван. Ще видим за кратко забележителните хиндуистки статуи в музея Чам преди да тръгнете от древния град Хой Ан (35 км) – изключително добре запазен пример на търговско пристанище от XV до XIX век. В стария квартал има повече от 1000 места реликви. Нощувка в Хойан.

 

Ден 7 – Хойан

Хойан *Хой Ан във ВиетнамВключване в пешеходна обиколка на чаровния град Хойан, посещение на стар търговски дом, Японския покрит мост, Тан Ки и Древната къща Фунг Хунг, Залата за събирания Фук Киен. Свободен обяд и вечеря. След обяд свободно разглеждане на Хойан и любуване на нощния живот от вечерта. Нощувка в Хойан.

 

Ден 8 – Хойан

Свободно време за плуване на плажа или ходене или каране на колело из стария град на Хойан, за да може самите вие да го усетите. Нощувка в Хойан.

 

Ден 9 – Хойан – Дананг- Нощен влак до Ня Чанг (B)

Свободно време в Хойан, после следобеден трансфер до Дананг, по пътя ще имате възможност да направите снимки от плажа на Дананг, който е обявен за един от 5-те най-красиви плажове на планетата. Трансфер до жп гарата в Дананг за нощен влак до Ня Чанг. Нощувка във влака. (SE7 21ч41 – 7ч37).

 

Ден 10 – Ня Чанг

Град Ня Чанг (Ня Транг)Пристигане на жп гарата в Ня Чанг в 7ч30-7:45.

По избор :

 1. Кола и водач ви завеждат до горещия извор Тхап Ба за кални бани и посещение на кулата Чам Понагар.
 2. Кола и водач ви завеждат до залива за еднодневно пътешествие с круиз: Аквариумът Чи Нгуйен, островчето Мун, островчето Мот, плажа Чанх.

 

Свободни разходки и ястия. Нощувка в Ня Чанг.

 

Ден 11 – Влак от Ня Чанг до Сайгон

Свободно време (може да пазарувате и опитате от местната храна или да се разходите по пясъка на плажа и да се снимате) за трансфер до жп гара за град Хошимин. Нощувка на влака. (SE 3 22ч03 – 5ч00)

 

Ден 12 – Сайгон

Сайгон - ХошиминПристигане в ранната сутрин. Закуска и релаксация за кратко в хотела, след това вашия ден започва с катедралата Нотер Дам и Централния пощенски офис, за да видите френската колониална архитектура. Научете повече за Американската война с посещение в Двореца на Обединението и Музея на Останките от Войната. Приключете деня си на оживения пазар Бен Тханх, където може да пазарувате на воля.

Нощувка в Сайгон.

 

Ден 13 – Сайгон-Кан Тхо

След закуска в хотела, трансфер до Ми Тхо с автобус и пътуване на кораб по Меконг през орхидеи, където ще имате шанса да посетите семейства правещи работилници за кокосови сладки и плодови градини. Обяд и опитване на местни сезонни плодове. После трансфер до Кан Тхо, центъра на Делтата на Меконг. Нощувка в Кан Тхо.

 

Ден 14 – Кан Тхо – Чау Док – високоскоростен кораб до Пном Пен

МеконгПътуване до Нинх Киеу за пътуване с лодка до плаващия пазар Кай Ранг за посещение на фабриката за спагети нудълс Бун Тау и специален вид ориз. На плаващите пазари, ще откриете типичен начин на показване и рекламиране на земеделски продукти на селяни, които се срещат на река Меконг, за да търгуват своите стоки. Трансфер до Чау Док. След пристигане, чекиране в хотела. После пътуване с кораб за посещение на уникални ферми за риби под плаващи къщи в гората на реката. Продължаваме с посещение на къщи на кокили на малцинствата Чам. Нощувка в Чау Док.

 

II – ПРОГРАМА В КАМБОДЖА

Ден 15 – Чау Док – Пном Пен

Пътуване на кораб Гранде Витес до Пном Пен. Виза се издава предварително за Камбоджа, защото вече не може да се издаде на границата. Следобед посещаваме на Музея на Геноцида и Полетата на убийствата. Нощувка в Пном Пен.

 

Ден 16 – Пном Пен-Сием Реап

Посещение на частните апартаменти в Кралския дворец на семейството на владетелите. На север от Двореца е Сребърната пагода, най-свещения храм в страната. Посещаваме двете структури, както и Националния музей, в който ще се насладите на великолепната история на кхмерите. После ще се изкачим на малък хълм, за да посетим легендарния Ват Пхном и да уловим фантастичната гледка на града. Трансфер до летище Почентонг за полет до Сием Реап. Посрещане от местния ни водач и трансфер до хотел за настаняване. Нощувка в Сием Реап.

 

Храм Ангкор КамбоджаДен 17 – Сием Реап

Сием Реап е нашата основа за изследване на световноизвестните храмове на древния град Ангкор. Посещение на най-известните структури: Южната врата на Ангкор Тхом, която е известна със своите поредици от колосални човешки лица обвити в камък, внушителния храм Байон, Кралския двор, Фимеанакас, Терасата на слоновете, Терасата Лепер Кинг и др. Следобед посещаваме Ангкор Ват. Разхождаме се из масивните монументи, за да видим много галерии с колони, библиотеки, павилиони, дворове. Нощувка в Сием Реап.

Ден 18 – Сием Реап – Полет до Бангкок

На сутринта продължаваме към очарователния храм Бантеай Срей, любим на почти всеки. После посещаваме покрива на джунглата – храма Та Прохм. Разглеждане на известните храмове Та Прохм и тези наблизо, включително Бантеай Кдей, Шра Сронг, Та Кео, Чау Сай и Тхомманон Тевадо. Свободно време за почивка на местния пазар до трансфер за летище Сием Реап. Полет до Банкок.

 

III – ПРОГРАМА В ТАЙЛАНД

остров ПукетДен 19 – Сием Реап – Банкок-Пукет

11.30             Пристигане в Банкок (летище Suvannaphoum) и продължение с полет до Пукет с TG215

15.30             Пристигане на летище Пукет, посрещане и трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 20 – Фи фи обиколка (обиколка с круиз)

                        Закуска в хотела

07.00             Тръгване от хотела, трансфер до Пиер за обиколка на остров Фи Фи с круиз.

08.30            Тръгване от пристанище Онгкарн за остров Фи Фи. Сервиране на кафе, чай и десерт са услуги на борда.

09.50            Круизът отпътува от Пукет към островната група Фи Фи Лай. (Време за пътуване на круиза от Пукет до Фи Фи остров – приблизително 1.30ч )

10.00            Разглеждане на забележителностите на островите Фи Фи Лай (залива Лох Сама, залива Мая, пещерата Викинг)

12.30     Плажът на Пукет Тайланд       След обяд ще имате свободно време за забележителности и шопинг на остров Фи Фи Дон.

14.30            Отпътуване от остров Фи Фи . (На кораба трябва да сте в 14.00ч.)

16.00            Пристигане в пристанище Онгкарн и трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 21          Градска обиколка на Пукет – Банкок – Отпътуване

                        Закуска в хотел.

08.00 Am     Взимане от хотела. Пътуване по живописни плажни пътища през Патонг, Карон, Ката.
Посещение на плажа Рауай.
Посещение на наблюдателната точка на нос Промтхеп
Посещение на фабрика за кашу и възможност за пазаруване на местни продукти.

Време със свободен избор на обяд.
Трансфер до летището.

15.30 ч          Отпътуване за Банкок с Тайландските авиолинии с полет TG208

16.55 ч          Пристигане в Банкок и продължаване с полет до град Хошимин с TG556

 

Част I – Виетнам

Включва

– Хотели със стандартни двойни стаи с всекидневна закуска

– Трансфер с частно превозно средство с климатик (16 местен миниван)

– Местни водачи говорещи английски

– Всички такси за посещение на забележителности

– Круизна обиколка на залива Халонг (2 дена и 1 нощувка) и пътуване с кораб в Хюе

– Високоскоростно пътуване с кораб до Пном Пен и процедура по издаване на виза

– Всички билети за влак (с легло soft sleeper): Ханой-Хюе, Дананг-Ня Чанг, Ня Чанг-Сайгон.

 

Цената не включва:

- Самолетен билет от Сием Реап до Банкок

– Такса за виза за Виетнам на пътник

– Ястия и посещения различни от обявените;

– Бакшиши за водачи, шофьори и портиери;

– Туристическа застраховка;

– Такси за самостоятелна стая, свръх багаж и лични разходи

 

Част II – Камбоджа

Допълнително заплащане:

Полет Пном Пен– Сием Реап

Обяд или вечеря в местен ресторант

 

Включва

-Хотели 3* със стандартни twins/DBL легла

-Частно A/C превозно средство за трансферите по програма

-Настаняване в хотел

-Турове с англоговорящи водачи

-Всички такси в изброените забележителности

-Храна: само американски тип закуска

-Такси за обслужване и правителствени такси

-Студена минерална вода (2-3 бутилки) дневно

 

Цената не включва:

-Такса за виза

-Международен самолетен билет

-Лични разходи/бакшиши

-Туристическа застраховка

-Питиета или храни, които не са споменати

– Ползване на единична стая

 

Част III – Тайланд

Включва

 • 2 нощувки с хотелско настаняване в стандартни двойни стаи и закуска
 • Транспорт A/C   превозно средство
 • Мокри кърпички и питейна вода
 • Програма по маршрут

 

Цената не включва:

 • Самолетен билет (BKK-HKT-BKK)
 • Лични разходи
 • Газирани напитки, алкохол, мини бар
 • Бакшиши за шофьор и водачи

 

Бележка за тура

 • Може да има допълнително доплащане за Тайландската нова година Сонгкран (13-15 април) и Китайската нова година

 

Намаления за деца (споделящи легло с родителите)

 • За деца до 4 години – безплатно