Отиване с автобус или самолет до Истанбул (решение на клиента)

ДЕН 1 Класическа обиколка на ИСТАНБУЛ
Двореца Топкари: Автобус взима туристите от хотела и отиваме до двореца Топкари, който е бил главна резиденция на Османските султани. Ще може да видите вътрешността на двореца на живо, както ѝ султанските антики!
Синята джамияДжамията „Султан Ахмед“ – мюсюлмански храм в Истанбул, Турция. Построен е от архитекта Седефкяр Мехмед ага по заповед на султан Ахмед I между 1609 и 1616 година. Поради своите цветове — синьо, зелено и бяло, от плочките от изникски порцелан, в Европа е известна като Синята джамия.
Хиподрума: Древният Хиподрум, сцена на състезания с колесници, с три монумента: Обелискът на Теодосиус, Колоната на Бронзовата Змия и Колоната на Константин
Обяд и свободно време
Музеят Света Софиа :Построен като църква от Константин Велики през IV век и реконструирана от Юстиниан през VI век, Света София е едно от архитектурните чудеса на всички времена.
Йеребатан сарнъджъ   или Цистерна на базиликата, е най-голямото и до днес добре запазено покрито водохранилище за годна за пиене вода в Истанбул измежду други открити до няколкостотин в града, приличащо дори на дворец. Едно от имената, с което цистерните са били наричани, е „Потъналият палат“. Построена е по-време на управлението на византийския император Юстиниан.

Ден 2 Класическа обиколка на ИСТАНБУЛ

ДолмабахчеДворецът Долмабахче: Той е бил дом на 6 султана от 1856 г., когато за първи път е бил обитаван, до края на Халифата през 1924. Мустафа Кемал Ататюрк, основателят и първи президент на република Турция, е използвал дворецът като президентска резиденция през лятото.

Имперската градина Илфиз: Чудесно място за почивка от шума на града. Свидетелство за красотата на градината от времето на Османската империя.
МиниатюркМиниатюрк: Отворена през 2002 на Златния Рог, най-големият миниютюрен парк в света съдържащ 105 миниатюрни модела на 1/25 от мащаба на добре известни исторически места в Турция на отворено пространство. Покриващ район от 60 000 м2, Миниатюрк предлага поглед върху различни места като Света София, Двореца Топкари, Синята Джамия, Немрут Даг, Храмът Артемис и дори на протока Босфора.
Обяд и свободно време
Аквариум: Може да видите видове риби, живеещи в различни части на света; маршрут със забележителности, интерактивна и модерна технология.
Джамията Долмабахче (Безм-И Алем Валиде) се посещава зимата вместо Имперската Градина Илдиз.

Ден 3 Класическа обиколка на ИСТАНБУЛ

Джамията Еюп и Хълмът Пиер Лоти – Кафе Пиер Лоти е чудесно кафене сред зелените, намиращи се на хълма прекрасни дървета, където може да се насладите на гледната на Златния Рог. Кафенето носи името на редовен посетител от преди много години на име Пиер Лоти, френски автор, който бил много впечатлен от Истанбул и пишел докато седял в кафенето и се наслаждавал на гледката.

Историческият музея Панорама 1453 – Ще може да видите завладяването на Истанбул от армията на султан Мехмед II „Завоевателят“.
Обяд и свободно време
Джамията Йени
Гранд Базар - възможност за шопинг

ДЕН 4- Историческа обиколка на ислямски реликви

suleiman-mosque-in-istanbul-turkey-interiorСюлейман джамия и гробница: Това е най-голямата джамия в града, и една от най-известните забележителности на Истанбул. Сюлейман джамията е била построена по нареждане на султан Сюлейман Великолепни. Създадена е благодарение на архитектурния талант на Мимар Синан. Строежът е започнал през 1550 г. и джамията е приключена през 1558.

Джамията и площад Баязид: Баязид Камии е била направена по поръчка на отоманския султан Баязид II и е втората най-голяма имперска джамия издигната в Истанбул след завладяването му от Византия.
Обяд и свободно време.
Джамията и гробница Фатих: Джамията Фатих е религиозна и обществена сграда с огромни размери и сложност построена в Истанбул между 1463-1700 по нареждане на султан Мехмед на мястото на бившата византийска църква на Светите Апостоли.

Джамията Рюстем Паша: Джамията Рюстем Паша е направена от имперския архитет Мимар Синан за великия везир Дамат Рюстем Паша (съпруг на една от дъщерите на Сюлейман Великолепни, принцеса Михримах). Рюстем Паша умрял през юли 1561 и джамията била построена след смъртта му.

Ден 5- Историческа обиколка на ислямски реликви

yahia-efendiГробницата на шейх Яхия Ефенди: Шейх Яхия Ефенди е бил лекар, известен като брат на Султан Соломон Кхан. Това е най-посещаваната гробница гледаща към Босфора.
Круиз из Босфора
Джамията на Султан Михримах: това е отоманска джамия, намираща се в историческия център на община Юскюдар в Истанбул. Това е първата от двете джамии построени от Михримах Султана, дъщеря на Сюлейман Великолепни и жена на великия везир Рюстем Паша. Направена е от архитекта Мимар Синан и строена от 1546 у 1548.
Джамията Аязма: Джамията Аязма е построена през 1760 от Султан Мустафа III и посветена на майка му. Тя е в бароков стил и има някои величествени орнаменти. Има също къщички на стените, предназначени за гълъби.
Обед и свободно време
Хълмът Камлика се намира в Юскудар. На него има разположени 18 радиа и телевизионни кули. Има ресторант, направен от градската управа и много кафенета. Заобиколен е от множество дървета.
Ден 6- Обиколка на ИСТАНБУЛ

Taksim_SquareПлощадът Таксим: намира се в еропейската част на Истанбул. Той е главна място за шопинг, туризъм и почивка известен със своите ресторанти, магазини и хотели. Смята се за сърцето на съвременен Истанбул.
Улица Истиклал:

Булевард „Истиклял“  е известен истанбулски булевард, който се намира близо до площад „Таксим“. Той свързва пл. „Таксим“ с „Тюнел“. Дълъг е 2 километра.

По времето на Османската империя тук са се намирали много чужди посолства, а днес се намират някои консулства. Сградите от 19 век са в стил сецесион. На булеварда се намират такива важни сгради като гимназията „Галатасарай“, хамамът „Галатасарай“, „Пера Палас“, в който се помещава един от най-старите хотели в Истанбул. В дясно от гимназията, надолу води път към „Френската улица“, също любимо място за разходка, а в близост е кварталът „Чукуркума“, известен с антикварните си магазини.

Кулата ГалатаКулата Галата

Кулата Галата   също наричана и Кулата на Христос  от генуезците и Голямата кула от византийците, е разположена в близост до площад „Таксим“ в Истанбул, Турция, на северния бряг на залива Златен рог. Кулата Галата днес е туристическа атракция. Горните 3 етажа се използват за ресторант, рецепция и кафе-бар. На последния етаж има тераса с неописуема гледка над Истанбул. До терасата на кулата може да се стигне по стълба със 143 стъпала или с асансьор.

Тя е една от най-забележителните постройки на Истанбул с огромното си тяло и конусовидния си цилиндър на върха, извисяващ се на хълм над квартала Галата край Златния рог.
Каракйой:това е съвременното име на Галата и представлява квартал до област Бейоглу в Истанбул, Турция, намиращ се в северната част на Златния Рог в европейската част на Босфора.

ДЕН 7- Пътуване до Принцовите острови

kruizКруиз в Мраморно море с крайна точка Принцовите острови. Те са били място за отдих на византийските принцеси, които са се наслаждавали на красивите плажове. Най-големият и харесван от туристите остров е Буюк Ада. Там може да се наслаждавате на файтон, теглен от кон,е сред борови дървета и релаксираща атмосфера. Завръщане вечерта до Истанбул и трансфер до хотела.

На следващият ден – завръщане в България с автобус или самолет (по избор на клиента) или възможност за комбиниране с друга екскурзия.