capadocia    Двудневна екскурзия в Кападокия

Пътуване със самолет или автобус до Истанбул (избор на клиента). Включен обяд и вечеря.

ДЕН 1 -Долината Деврент-Долината на Монасите-Аванос-Гореме-Замъкът Учисар

Долината Деврент е един от недокоснатите райони на Кападокия. Тази долина е оформена от ерозия. Друго име на долината е Въображаемата Долина, защото тя има оформления, които много приличат на животни. Може да видите зайци, камили, змии, тюлени, делфини и газели заедно с други форми на животни.

capadocia4Пасабаг (Долината на Монасите) има едни от най-красивите скалисти образувания в Кападокия. Тези скали са големи повече от 10 метра.

Аванос се намира близо до Кизилирмак, която е най-дългата река в Турция. Този град е известен с производството си на грънчарски изделия, като се използва глината в Кизилирмак. По време на посещението може сами да правите вашите произведения на изкуството след кратък урок.

ГоремКападокияе е най-посещаването място в Кападокия. Там се намират най-красивите издълбани в скалите църкви (датиращи от XI-XIII век с фрески) в долината Гореме, които са в списъка на ЮНЕСКО със забележителности на Световното културно наследство от 1984.

Замъкът Учисар е на най-високата точка в региона на Кападокия. Той е разположен на перфектното място за наблюдаване на Кападокия.

Червената долина е разположена между Гореме и Долината Кавусин. Може да видите скални църкви и Долината на гълъбите, която е наречена така заради къщите за гълъби.

ДЕН 2 -Долината на гълъбите-Подземният град Каймакли-Замъкът Ортахисар-Долината Ихлара

capadocia-emi2Панорамна гледка и информация за Кападокия.

Долината на Гълъбите

Подземният град Каймакли има 10 нива, няколко малки църкви, магазини, конюшни и също вентилационен канал.

Замъкът Орcapadocia-тахисар се намира в средата на района на Кападокия. Може да видите целия район на Кападокия оттам и също връх Ерчийес.

Долината Ихлара е 16 километрова клисура във вулканична скала южно от Кападокия. Има вдълбани в скалата къщи и църкви. Тясната клисура е помогнала на първите християни да се скрият от римските войници.

Манастирът Селим

Кервансарай

Връщане със самолет или автобус до България. Имате възможност за комбиниране на тази екскурзия с друга в Турция.