Върнете се обратно във времето на Константинопол и вижте останките на древна Византия

topkari-dvorecОтиване с автобус или самолет до Истанбул (решение на клиента)

8:00: Закуска и след това излизане от хотела

9:00:  Автобус взима туристите от хотела и отиваме до двореца Топкари, който е бил главна резиденция на Османските султани. Ще може да видите вътрешността на двореца на живо и да видите кралските антики!blue-mosque-istanbul
11:00:  Имперската Джамия Султан Ахмед: Известна още като Синята Джамия. Едно от най-популярните места в града.
12:30: Обяд с традиционни ястия
14:00 : Музеят Света София :Построен като църква от Константин Велики през IV век и реконструирана от Юстиниан през VI век, Света София е едно от архитектурните чудеса на всички времена.

16:00 :  Йеребатан сарнъджъ   или Цистерна на базиликата, е най-голямото и до днес добре запазено покрито водохранилище за годна за пиене вода в Истанбул измежду други открити до няколкостотин в града, приличащо дори на дворец. Едно от имената, с което цистерните са били наричани, е „Потъналият палат“. Построена е по-време на управлението на византийския император Юстиниан.

gullhane17:00:  Групата ще има време за релаксация в Парка на цветята (Гюлхане ), където могат да пиете турски чай, наслаждавайки се на панорамния изглед на протока

19:00:  Връщане в хотела. Вечеря, след която туристите могат свободна да се разходят из града.

На следващият ден – завръщане в България с автобус или самолет (по избор на клиента) или възможност за комбиниране с друга екскурзия.