СПЕЦИАЛНО ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ВАЛИДНИ ОТ 01.04.2015 – 31.12.2015

Това са Add-on програми с еднодневни екскурзии за среден Виетнам, които може да добавите към вашите Free & Easy пакети за почивка във Виетнам.

*За всички екскурзии има възможност за включване на водач и преводач, който говори на български. Цената е по договаряне.

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

 1. Транспорт описан в програмата
 2. Трансфер от хотела ви в центъра на Да Нанг
 3. Обяд или вечеря описани в програмата (ако има споменати такива)
 4. Входни такси за всички забележителности в програмата
 5. Билет за отиване и връщане от хълмовете Бана (ако има такива)
 6. Гмуркане с шнорхел(ако има споменати такива)
 7. Водач, говорещ английски
 8. 1 бутилка питейна вода на човек

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ
- Лични разходи
– ДДС

– Промяна на входни такси

– Бакшиши

ТУР 01: ХЪЛМОВЕTЕ БАНА – “ВАШИЯТ ПЪТ ДО НЕБЕСНИТЕ ПЕЙЗАЖИ!”

Хълмовете Бана, намиращи се в планинската верига Чънг Сън, с 25 км дължина и надморска височина от 1487м имат девствените чисти гори, които са разположени между брега на Дананг и планинската верига Лаос. Това e причина Бана да е било популярно място за почивка на французите в миналото.

Лифтът при тези хълмове е най-дългият действащ в света, с два пъти признат рекорд на Гинес. Вие ще се возите с лифта до хълмовете след което ще се отправим към Парка на фантазията Бана Хилс. Той представлява закрит комплекс за развлечения.

08:00 Взимане от хотела ви, отпътуване за хълмовете на Бана
09:00 Пристигане при станцията на лифта. Настаняване във вашата кабина. След потегляне ще може да се насладите на гледката от високо на безкрайните горски дървета Екосистемата на Бана ще ви предложи невиждано дотогава преживяване.

 

09:30 Посещение на Ле Жардин – стари винарни (не са включени разходите за питиета) – останали още от френската колонизация. Посещение на пагодата Линх Унг, в която има 27 метра висока статуя на Буда. Посещение на Ле Жардин за втората част от пътуването с лифт до върха на планината.

 

12:00 Обяд в ресторанта и свободно време.
13:00-15:00 Посещение на Парка на фантазията – третият най-голям развлекателен парк в света (само някои от игрите са безплатни в зависимост от условията на курорта Бана, другите се плащат на място). Покоряване на върха на планината Чуа на височина от 1487 м. След това ще преминем през забележителен мост.
16:00 Връщане до кабинковата станция в подножието на Бана. Връщане в Дананг.
16:30 Изпращане до хотела.

 

 В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВА:

Кола + Такси за возене с лифт + англоезичен водач + обяд в ресторант в Бана+ питейна вода

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:

Питиета на обяд, бакшиши, други неща, които не са споменати

 

ТУР 02 : ОСТРОВИТЕ ЧАМ (ТУР ЗА ГМУРКАНЕ С ШНОРХЕЛ)

Само на 30 минути с бързоходна моторна лодка от град Хой Ан, тези острови са чудесни за еднодневна екскурзия с гмуркане и плуване с шнорхел сред красиви корали, вкусна морска храна на обяд поднесена на самия остров. Климатът е идеален почти през цялата година. Флората и фауната са в изобилие и морския живот предлага пищни гледки на плувци с шнорхели и гмуркачи. Днес островите Чам са също защитена морска зона заради много важни морски обитатели, прекрасните си брегове, коралови рифове и богато биоразнообразие. Островите Чам наскоро са обявени за Световен биосферен резерват от ЮНЕСКО.

 

07:30 Кола ви взима от вашия хотел, след това следва трансфер до пристанище Куа Дай.
08:00 Качвате се на борда на бърза моторна лодка и отпътувате до островите Чам.

(Бъдете сигурни, че ще вземете с вас камера, за да уловите изключителните гледки докато се возите до островите Чам.)

08:30 Пристигане в селото Ланг. Посещение на подслона за лодки, пагодата Хай Танг, местен пазар. Следва пешеходен преход от 20 минути до село Чонг с много приятен извит път и чудесна гледка към морето. Може да видите и някои диви маймуни по пътя, ако имате късмет. Посещение на защитен морски район.
10:30 Време е за плуване и гмуркане с шнорхел (носете собствена кърпа и бански костюм)
12:00 Обяд с морска храна. След това може отново да плувате или да релаксирате.
14:00 Качване на борда и тръгване с круиза обратно до пристанище Куа Дай.
15:00 Край на тура.

 

В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВА:

Кола + Бърза моторно лодка+ Входни такси + Гмуркане с шнорхел + Водач, говорещ английски + Обяд

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:

Питиета на обяд и услуги, които не са изрично споменати

ЦЕНИ ЗА ДЕЦА

 • Под 5 години : 6 USD / пътник ;
 • От 5-10 години:75 % от цената за възрастен;
 • Над 10 години: еднаква цена за възрастни

ТУР 03: ОБИКОЛКА НА ГРАД ДАНАНГ

 

 

 

08ч00 Кола и водачи ви взимат от хотела ви за пътуване до полуостров Сон Ча за посещение на пагода Сон Ча Линх Унг, най-големият храм в централния регион.
08ч30 Посещение на пагодата Линх Унг. Посещение на залата на Буда и най-голямата статуя на Куан Ин Бодхисатва във Виетнам – 67 м…
10ч00 Пътуване до Мраморните планини. Водачът ще ви разкаже за тяхното образуване според легендите на местните хора, както и за интересни научни факти.

Изкачване на най-красивия връх в планината, за да откриете красиви пещери и посещение на национални пагоди. Посетителите ще бъдат силно привлечени от много пещери, статуи и храмове. Изкачване на 157 каменни стъпала за стигане до върха, посетителите ще бъдат посрещнати с взимаща дъха гледка на плажа Нон Нуък. Слизане до известно занаятчийско село, за да видите умело изработени мраморни продукти от талантливи майстори.

12ч00 Обяд в местен ресторант.
14:00 Трансфер за посещение на музея, посветен на културата Чампа. Тя се характеризира със скулптури, изваяни в специфична уникална форма. Тук е събрана най-специалната колекция от тези скулптури в централен Виетнам. Спираме за снимка на Драконовия мост.
15:30 Разходка из местния пазар Хан в Дананг. Това е място, на което може да видите ежедневния живот на виетнамците и има много неща, които ще можете да запечатате в паметта си и да разказвате на близките си, когато се приберете.
17:00 Връщане в хотела.

 

В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВА:
- Кола
– Водачи
– Билети за Мраморните планини, Музея Чам

– Бутилка минерална вода
– Обяд
В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:
- Лични разходи
– ДДС, бакшиш; други неща, които не са споменати
ЦЕНИ ЗА ДЕЦА
- Деца от 1 до 4 години: безплатно
– Деца от 5 до 10 години: 50% от цената за възрастни
– Деца над 11 години: същата цена, като възрастни

 

ТУР 04 : МРАМОРНИТЕ ПЛАНИНИ СВЕТИЛИЩЕТО МИ СЪН

ДРЕВНИЯТ ГРАД ХОЙАН

 • Мраморните планини (букв. на виетнамски „Планина на петте елемента”представлява пет хълма, кръстени на петте елемента според източната философия. Има множество пещери и будистки храмове в планината с чудесни природни входове и тунели. Храмовете правят мястото популярно за поклонения.
 • Светилището Ми Сън уникално красиво светилище останало от времето на културата Чам. В по-малка степен наподобява светилището на великия Ангкор. В него може да усетите величието на Кралството Чампа, което се е намирало по тези земи. Това е един от първите хиндуистки комплекси в Югоизточна Азия. Това е било важно религиозно място за поклонение от II до XIII век. Това място не е за изпускане за хора със страст към архитектурата и древните цивилизации. То е част от петте най-важни места на културно наследство според ЮНЕСКО във Виетнам.
 • Древният град Хойан е наистина може би едно от най-очарователните места, на които да се спрете при пътуването си в централен Виетнам. Запазените архитектурни постройки от XVIIIв. и начина на живот в стария град продължават да удивяват посетители. Веднъж след като пристигнете в Хойан вероятно бихте желали да сте планирали да останете по-дълго. Това е място, в което може да докоснете мира. То е безопасно и лесно за разглеждане. През декември 1999 г. древният град Хойан официално е добавен в списъка на местата на световно културно наследство.

 

08:00 Взимаме гостите от ХОТЕЛА. Трансфер до Мраморните планини.
08:15 Посещение на село, в което се изработват мраморни предмети. Ще видите как умели скулптори изработват мраморни продукти, които се изнасят за много страни по света. Изкачване на Мраморните планини по каменни стълби, докато се наслаждавате на панорамната гледка на близката провинция. Посещение на пещерата Хюен Кхоанг.

 

09:45 Отпътуване за светилището Ми Сън.
10:15 Място за туристи, които търсят мистериозна красота и искат да видят магията на едно от местата на световно културно наследство. Посетителите ще има възможността да разгледат светилището Ми Сън, да посетят древното кралство Чампа, да се насладят на уникален танц от културата Чампа, посещение на католическия център Ча Киеу, построен върху основата на древна Чам цитадела.
12:30 Отпътуване за Хойан
13:00 Обяд и свободно време.
16:00 Посещение на Хойан. Вървене по тясна улица за посещение на стари търговски къщи; 400 годишен японски покрит мост; Залата за събрания на китайците от Чаужоу. Посещение на художествени галерии и шивашки магазини, в които ще може да видите цветни сцени изобразени върху коприна, които за 1 или 2 дена могат да бъдат превърнати в уникални облекла.
18:30 Свободно време, в което може да се насладите на местната храна.
19:00 Връщане в хотела. Край на екскурзията.

 

В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВА: Кола+ Входни такси + водач, говорещ английски + Обяд (по избор)+ Вода

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА: Питиета на обяд, бакшиши, други неспоменати услуги

ЦЕНИ ЗА ДЕЦА Под 5 години: безплатно;

 • От 5-10 години: 50% от цената за възрастни
 • Над 10 години: Същата цена като тази за възрастни

ТУР 05: ДРЕВНИЯТ ГРАД ХЮЕ – СВЕТОВНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Намираща се в сърцето на Хюе, северната част на реката тече от запад на изток. В нея може да видите цитаделата на Хюе, Имперския град на Хюе, Забранения град. Гробниците на различните владетели показват част от тяхната личност.

 

07ч30 Взимане от хотела. След това трансфер до град Хюе през тунела Хай Ван – най-дългият тунел в Югоизточна Азия (6.28 км). Спиране за снимка на плажа Ланг Ко.
10ч30 Пристигане в Хюе. Отпътуване за разглеждане на гробницата на Ту Дук – романтично, лирично отражение на живота на кралете, посрещнали трудности в страната.
11ч40 Обяд в ресторанта със специалитетите на Хюе.
12ч30 Посещение на Цитадела (Династията на император Нгуйен от 13 краля, последната феодална династия във Виетнам). Ще видите още: Портата Нго Мон, Двореца Тхай Хоа, Забранения град, Храмът Хиен Лам и други.

 

15ч00 Посещение на пагодата Тхиен Му – древна постройка от ранните години на XVII век.
16ч00 Отпътуване за Дананг.

В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВА:

– Транспортиране

– обяд и включени входни такси за всички обекти

– водач говорещ английски

– бутилка минерална вода на ден

 

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА: Питиета на обяд, бакшиши и други неща, които не са споменати

ЦЕНИ ЗА ДЕЦА:
- Деца от 1 до 4 години: безплатно
– Деца от 5 до 10 години: 50% от цената за възрастни
– Деца над 11 години: същата цена като за възрастни

За всички екскурзии има възможност за включване на водач и преводач, който говори на български. Цената е по договаряне.

Запитване за цена