ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ

ВАЛИДНИ СЛЕД 1 АПРИЛ 2015

Това са Add-on програми с еднодневни екскурзии за среден Виетнам, които може да добавите към вашите Free & Easy пакети за почивка във Виетнам.

*За всички екскурзии има възможност за включване на водач и преводач, който говори на български. Цената е по договаряне.

Phu-Quoc_0012_beach-20ТУР КОД DS01 : ОСТРОВ ФУ КУЪК 1 ДЕН

СУТРЕШНО ПОСЕЩЕНИЕ:

08:00 Нашият шофьор и водач ви взимат от хотела ви във Фу Куък, след това трансфер до фермата за перли във Фу Куък. Перлите на Фу Куък се смятат за едни от най-качествените в света по мнението на специалисти. В миналото те са били само за владетели и благородническата класа. Перлите на Фу Куък имат своята собствена красота и стойност.

След фермата се отправяме към пристанището Ан Тхои. Качване на плавателен съд и възможност за гмуркане с шнорхел при коралови рифове.

12:30  Може да се наслаждавате на обяд на борда.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЯД:

13:30  След пристигане в Ан Тхой Уауф отиваме до затвора Фу Куък – живо доказателство за престъпленията по време на войната. Има много изложени материали в затвора, в които може да видите каква е била гледката по време на войната със САЩ. Някои инструменти за измъчване, които са били използвани в миналото все още са запазени.

Пътуване до плажа Бай Сао. Гмуркане в красивата синя вода на морето, плажуване по пясъците на плажа и включване в забавни игри (таксите не са включени).

Трансфер обратно до вашия хотел. Край на екскурзията.

 

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

* Транспорт с климатик

* Меню на борда

* Входни такси за забележителности

* Опитен водач

* Минерална вода и мокри кърпички

* Туристическа застраховка

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

* Ястия, които не са споменати в маршрута

* Лични разходи

* Други неспоменати услуги

* ДДС (10%)

ДРУГИ

Отстъпки за децата:

* 0-05 години: безплатно

* 06–11 години: 50% от цената за възрастни

* 12 годишни – цена за възрастни

* Прилага се за едно дете на двойка

* Отстъпките не се прилагат при обществени празници и празненства за Нова година

******************

ТУР КОД DS02 : КЪН ЗЪ И ОСТРОВА НА МАЙМУНИТЕ 1 ДЕН

СУТРИН: ГРАД ХОШИМИН- КЪН ЗЪ  (ОБЯД)

8:30 – 9:00 сутрин: Тръгване от град Хошимин до Кън Зъ. Спиране преди моста Дан Сай, за да се наслаждавате на сок от захарна тръстика. Различни интересни дейности ни очакват след пристигането в Лам Виен, Кън Зъ.

Посещение на парк с повече от 1000 диви маймуни.

 • Посещение на ферма за крокодили, която е дом на диви крокодили и други животни обитаващи мангровата гора.
 • тръгваме за разходка в мангровата гора и посещение на революционната база в гората Сак.

 

ОБЯД:  ОБЯД В КУРОРТА ФЪНГ НАМ

Почивка в плувния басейн на курорта Фънг Нам

Плуване във водата на басейна (безплатно)

Безплатно разглеждане на забележителности около курорта (възможност за разходки и правене на снимки)

 

СЛЕДОБЯД: КЪН ЗЪ –  ГРАД ХОШИМИН

Разходка до брега.

Възможност за посещение на магазини за сувенири.

Разходка на пазара в Кън Зъ за купуване на морска храна.

Връщане в град Хошимин. Край на екскурзията.

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

– Превозно средство с климатик; кану

– 1 обяд

– Такси за вход (в Кън Зъ + Курорта Фънг Нам)

– Водач

– Такси за ползване на басейн и баня в курорта Фънг Нам Резорт

– 2 бутилки минерална вода на пътник

– Храна за маймуните в парка

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

– Туристическа застраховка

– Ястия, необявени в програмата

– Лични разходи

*************

ТУР КОД DS03 : САЙГОН – КУ ЧИ – ЦЪРКВАТА КАО ДАЙ 1 ДЕН

Величествения храм на Свещеното Зрение, построен през 1926 г, се смята за една от най-забележителните постройки в цяла югоизточна Азия. Това е главно място на религията Као Дай, която събира в себе учения от будизма, християнството и конфуцианството. При входа на храма е всевиждащото свещено око – символ на религията. Посетителите ще могат да видят ежедневната церемония, извършвана от последователи на Као Дай, което е фантастично изживяване.

След обяд ще отидете до Ку Чи, за да разгледате изумителното място, където бойците от Виет Конг са се крили по време на войната със САЩ. Сега това е популярно място както за виетнамски, така и за чуждестранни туристи – мрежата от над 200 км от тунели е станала легендарна, защото е изиграла важна роля във Войната. В тях са функционирали подземни градове включващи безброй врати с капани, специално конструирани места за живеене, складове, фабрики за оръжия, полеви болници, командни центрове и кухни. Има много останали доказателства тук от страховитата битка през 60-те години на XX век, когато тунелите на Ку Чи са били обявени за „зона, в която може да се стреля свободно.”

Посетителите ще могат да гледат кратко въведително видео показващо как са били построени тунелите. В следващия час ще може да разгледате тунелите. След това ще може да пиете чай и пробвате маниока (храната на партизаните по време на войната). Връщане в град Хошимин.

 В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

*Транспорт с климатик
* Опитен водач
* Бутилка вода на пътник

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

* Ястия, входни такси (90,000VNĐ , около 5 USD); застраховка, лични разходи

ДРУГИ

* Деца под 02 години: безплатно
* Деца от 03-06 години: 50%
* Деца от 07-11 години: 75%, 12 години: 100%
(Таксите за вход зависят от височината на децата заради големината на тунелите)

***************

 

ТУР КОД DS04 : ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В ГРАД ХОШИМИН

Ще бъдете взети от вашия хотел между 13 и 14 ч. Екскурзията ви ще започне от Музея на останките от войната (в миналото „Музей на военните престъпления на Китай и САЩ”) и определено най-посещавания музей в град Хошимин. Тук ще научите за най-тъмните и трагични часове по време на Виетнамската война (във Виетнам – „Американската война”).

Следва посещение на Двореца на обединението, който някога е бил символ на правителството на Южен Виетнам и е мястото, където официално приключва войната във Виетнам на 30 април, 1975 когато танк на северновиетнамската армия премина през портите му.

След Двореца на обединението ще отидем до Централния пощенски офис, проектиран от Густаф Айфел в готически стил, и катедралата Нотер Дам – запазен символ на Сайгон (старото име на град Хошимин). Тя е построена от французите между 1863 и 1880 година. Възхитителна заради своята архитектура, тази катедрала е любимо място за снимане на сватбени фото сесии.

От катедралата ще видите живота по улиците на града като се разходите по улица Донг Кхой до Готическата опера в град Хошимин, завършена през 1901. По време на Втората световна война е използвана за убежище на французите бягащи от Северен Виетнам през 1954 г. В последните години операта отново се използва за първоначалното си предназначение като място на изкуството.

След разглеждането на центъра на град Хошимин и най-известните му места, ще пътувате обратно във времето, за да откриете района чрез водни пътища. Ще отидете до река Сайгон, по която ще може да се спуснете с бърза моторна лодка и да посрещнете залеза. Връщане на сушата около 18:00ч. Следва трансфер до вашия хотел.

 

В ЦЕНАТА НА ТУРА СЕ ВКЛЮЧВА

 • водач говорещ английски
 • входни такси
 • транспорт с климатик
 • обяд
 • минерална вода

***************

ТУР КОД DS05 : ГРАД ХОШИМИН И ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ 1 ДЕН

Град Хошимин, в миналото известен като Сайгон, е най-големият и натоварен град във Виетнам с население 7 милиона души. Голяма част от ежедневния живот е свързан с преминаване по улиците, които са пълни с магазини, сергии и търговци, които продават директно на тротоара. Не пропускайте оживения пазар Бен Тханх – фантастично място за пазарлък от всякакъв вид. Има няколко ключови интересни места в град Хошимин, които не трябва да пропускате. Музеят на останките от войната има разнообразие от снимки от войните, едни от най-трогателните са от галерия, наречена „Реквием.” Тя е посветена на виетнамски и чужди журналисти и фотографи, загинали в конфликта с Франция и САЩ.

„Дворецът на обединението” е бил бившата резиденция на президента на Южен Виетнам до 30 април, 1975 г., когато танкове на северновиетнамската армия преминават през портите ѝ и водят войната до драматичен край.

Близо до двореца са някои от най-добрите образци на френската колониална архитектура – катедралата Нотер Дам и Централната поща. Катедралата Нотер Дам е била построена между 1877 и 1883, а камъкът, от който е направена, е внесен изцяло от Франция. Близо до катедралата се намира Централната поща, завършена през 1891. Това е друг образец на френската архитектура и най-голямата поща във Виетнам. Въпреки цялата си колониална история, град Хошимин определено е най-модерният град в страната. Има безброй молове за пазаруване, кина, дискотеки и смущаващ брой барове.

Следобед следва екскурзия до известните тунели Ку Чи. Тази мрежа от тунели, която се разгръща на повече от 200 км, е станала легендарна през 60-те години на XXв. Тунелите Ку Чи са играли важна роля във войната между САЩ и Виетнам и са позволили на Северен Виетнам да контролира голям провинциален район само на 30 до 40 км от Сайгон. В най-дългата си част, системата от тунели се простира от Сайгон до границата с Камбоджа. Тунелите, част от които са имали дълбочина на няколко нива, включва безброй врати с капани, специално построени места за живот, складове, фабрики за оръжия, полеви болници, командни центрове и кухни. Днес останалите тунели са станали главна туристическа атракция давайки на посетителя уникално преживяване и усещане за това какъв е бил подземния живот по време на войната. Тунелите са били разширени заради туристите (иначе не е можело да влязат в тях!). За заинтересуваните има възможност дори да изпробват оръжия АК47 или МК16 на близко стрелбище.

 

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

+ Транспорт с климатик
+ Опитен водач говорещ английски или френски
+ Обяд в местен ресторант.
+ Всички билети за забележителности.
+ Мокри кърпички и вода в буса.
+ Такси за услуги и правителствена такса.
+ Специално внимание за всеки отделен турист
+ Без допълнителна такса след потвърждение за екскурзията
+ 24/7 гореща линия за помощ

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

+ Лични разходи и бакшиши
+ Туристическа застраховка
+ Напитки
+ Други неспоменати услуги

**************

ТУР КОД DS06 : ХОШИМИН – МИ ТХО – БЕН ЧЕ – ХОШИМИН

8:00 Насладете се на живописно пътуване по националната магистрала извършено по зелени оризови полета. При пристигане в Ми Тхо посещение на пагодата Винх Чанг, след което ще имате релаксиращо пътуване с лодка по реката с гледка към къщи на кокили, плантации за плодове и други. Стигаме до Острова на костенурките. Обяд в овощна градина.

После каране на лодка до Ан Кханх – малко по-известна туристическа атракция в Бен Че. Возене с виетнамска плоскодънна лодка от ръчна изработка под сенките на кокосови дървета. Плаване по природни естествени водни канали. Кратка велосипедна обиколка (за частни турове, ако времето го позволява). След това ще може да се насладите на сезонни плодове и меден чай под звуците на фолклорна музика от южен Виетнам, изпълнявани от местни музиканти.

Посещение на семеен бизнес, който е символ на идиличния живот в провинцията. Ще може да пробвате вкусни кокосови сладки и да наблюдавате живота на пастирите докато се разхождате из плодовите плантации и селото. Среща в буса и връщане в град Хошимин. Това пътуване ще ви осигури блестящо прозрение за всекидневния живот в делтата на Меконг и ще имате гаранция за това, че ще занесете вкъщи незабравими спомени.

 

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

* Транспорт с климатик

* Опитен водач

* Пътуване с лодка

* Обяд. Плодове. Меден чай.

* Всички входни такси.

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

* Напитки и ястия неописани в програмата

* Здравна застраховка

* Лични разходи

ДРУГИ:

Доплащане:

+Добавки към обяда: 120,000-150,000VND/пътник/обяд (около 7 USD)

Отстъпки за деца:

+ до 02 години: безплатно

+ 03-06 години: 50% от цената за възрастен

+ 07-11 години: 75% от цената за възрастен

+ над 12 години: същата цена като за възрастен

*************

ТУР КОД DS07 : ПЛАЖА НА ВУНГ ТАУ 1 ДЕН

 • Превоз с частни превозни средства
 • Екскурзия с водач говорещ английски или френски
 • Ежедневно тръгване от град Хошимин

Вунг Тау запазва усещането за хармонично общуване между религии, планини, плажове и архитектура, както стара така и нова. В момента това е любимо място за измъкване през уикенда за почиващи семейства от град Хошимин, тъй като не е далеч от този град. Вунг Тау е известен като Кап Сейнт Жак по време на френската окупация и е само на 125 км от град Хошимин. Това е бил любим морски курорт за почивка на френски и американски военнослужещи поради пясъчните си плажове и прозрачната топла синя вода през цялата година.

В 07:30, ще бъдете взет от хотела си в град Хошимин и ще бъдете откарани до Вунг Тау, минавайки през каучукови и кашу плантации, както и сред живописни оризови полета.

По пътя за Вунг Тау ще посетите Голямата къща (Nha Lon) и храмовете ѝ на остров Лонг Сон. Голямата къща е място за честване на празници, с училище, пазар, къща – музей Гхе Сам и други.

Пристигайки във Вунг Тау, столицата на провинция Ба Риа Вунг Тау, ще посетите двореца Бялата къща (лятна резиденция на последния император Бао Дай), която предлага чудесна гледка към брега и града. Ще посетите Ниет Бан Тинх Са (в превод: „Място за уединения и медитация Нирвана) и Тхик Ка Фат Дай (будитски храм). Ще може да посетите също огромна къща във френски стил и по желание огромната статуя на Иисус Христос.
Ще обядвате в ресторант Лан Рунг, след това ще може да плувате на плажа Бай Сау. В 16 ч ще тръгнете обратно за град Хошимин и ще пристигнете около 18ч.

 

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

+ Превоз с частни превозни средства
+ Опитни водачи, говорещи английски или френски
+ Обяд в местен ресторант
+ Всички билети за забележителности
+ Мокри кърпички и вода в буса
+ Такси за услуги и правителствена такса
+ Внимание за всеки турист
+ Няма допълнителни такси след потвърждение на екскурзията
+ 24/7 гореща линия за помощ

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ

+ Лични разходи и бакшиши
+ Туристическа застраховка
+ Напитки
+ Други услуги, които не се споменават

*************

Тур код DS08 : ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ И ГОТВАРСКИ КЛАС В СЕЛО БИНХ

 • Превоз с частно превозно средство
 • Тръгване всеки ден от град Хошимин: 08:00-12:00 ; 13:00-17:00

Повечето туристи отиват до тунелите Ку Чи по сухоземен път, но вие ще имате екскурзия от половин ден по вода до известните тунели, простиращи се на повече от 200 км и станали легендарни през 60-те години на ХХв., когато са играли жизненоважна роля във войната с Америка.

Новият път за посещение на тунелите е много удобен, отнема само час и 15 минути, за да се стигне от град Хошимин при това без задръствания! Може да се насладите на небето на града докато плавате с новата яхта.

Ще започнете от Бак Данг Пиер и ще стигнете до Ку Чи (Бен Динх), което сега е популярно място за виетнамски и чужди туристи. Тук ще влезете в джунглата на бананови дървета и ще имате кратка разходка до „железния триъгълник” на Ку Чи. Ще имате много време да изследвате тази тунелна система и да гледате видео за нея, което включва коментари от бивши войници, за да може по-добре да разберете историята на района. Тунелите са били функциониращ подземен град включващ безброй врати с капани, специално конструирани места за живеене, складове, заводи за оръжия, полеви болници, командни центрове и кухни.

Час и половина след посещението на тунелите, лодката ще отиде до село Бинх Куой където се намират безброй тръстикови къщурки в северната провинция. Може да се включите към голямо готварско шоу като участвате в подготовката и процеса на готвене (включващ специални храни като: оризови палачинки, дълбоко изпържени оризови топчета и пролетни рулца). Това шоу ще ви позволи да научите как да готвите специални ястия по виетнамска рецепта. Ще може да се насладите на ястията след края на урока, хапвайки на брега на реката.

Ако предпочитате да не се включите към шоуто, може да останете до брега на реката и да се насладите на пресен кокос под сянката на кокосово дърво или да се разходите из селото. Тази земя пълна със сочни плодове, кокосови дървета, рекички и тръстикови къщички ви предлага възможността да видите как е изглеждал Виетнам при делтата на река Меконг в миналото и ще задоволи туристи, които са много заети в ежедневието си, и искат да оценят по-бавно темпо на живот и почивка от всекидневието.

След два часа в село Бинх Куой, ще бъдете върнати обратно в Бак Данг Джети, където екскурзията ще приключи.

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СА ВКЛЮЧЕНИ

+ Трансфер с частно превозно средство

+ Опитен водач с английски

+ Входни такси

+ Ястия включени в екскурзията

+ Мокри кърпички и вода на борда

+ малки подаръци за спомен

+ Такса обслужване и държавна такса

+ 24/7 гореща линия за помощ

За всички екскурзии има възможност за включване на водач и преводач, който говори на български. Цената е по договаряне.

Запитване за цена